økonomi

Er e-betaling hurtig udlevering kontant uddøde?

By  | 
Min kone er et kommunistparti, og det er også mange af kollegerne.

For nylig fortalte hun om en pinlig situation, hvor hun og nogle kolleger måtte aflevere i alt 500 yuan (74 dollars) i partietilskud. Kun kontanter blev accepteret. Men alle de penge, de havde lagt op på mindre end 300 yuan. De måtte låne resten fra andre.

Årsagen til, at de ikke har meget penge, er, at de ikke føler sig nødt til, nu at mobilbetalingsværktøjer er stærkt påberåbt til rutinemæssige forretningstransaktioner. Fra at leje en taxa til at leje en delt cykel, fra at købe et måltid til at få en is, kan betaling kun ske ved at scanne QR-koderne, der vises i ens Wechat Pay eller Alipay-konti.

Siden 2014 har mobile betalingsløsninger udvidet som en prairiebrand i Kina, der gradvist overhaler kontanter og kreditkort som den mest populære betalingsform blandt unge kunder.

Gem for nogle små virksomheder, et stort antal detailhandlere, restaurantsejere og endda offentlige serviceudbydere har hoppet på e-betalingsvognen. Og det er ikke kun for at dukker op trendy – det kan betyde liv eller død i løbet af den røde hot konkurrence for at vække tech-savvy unge forbrugere.

Sammenlignet med dem, der klamrer sig til deres telefoner og sædvanligvis betaler ud af deres e-wallets, føler jeg mig som en anomali, en teknologisk Rip van Winkle, langsom til at indhente de nyeste fads.

Når jeg handler i en dagligvarebutik, betaler unge købere, der køber op foran mig, altid med deres telefoner. Når det er min tur, lægger jeg bogstaveligt talt mit hoved i skam, da jeg fjerner en fistful mønter fra lommen og lægger dem på tælleren.

Fordelene ved kontantløs betaling er uden tvivl utallige: kortere køer, mindre ventetid og lejlighedsvise rabatter.

Faktisk blev jeg måske introduceret til mobil betaling tidligere end mange. Men det blev ikke til en vane. Min gamle Android-telefon dræber gentagne gange mit håb om at blive faktureret for et køb inden for 30 sekunder, hvilket er den længste tid, jeg kan tolerere for sådanne transaktioner. Desuden er ideen om, at man kan gå rundt uden kontanter, stadig lidt uhyggelig for en diehard troende i kontanter og følelsen af ​​økonomisk sikkerhed det inducerer.

Stædig som jeg er, for nylig har jeg sluttet sig til den kontanterløse revolution. I sidste weekend betalte jeg min parkeringsgebyr ved hjælp af Wechat i et lokalt indkøbscenter. Jeg må indrømme, at det er praktisk, fordi jeg undgik de sædvanlige lange linjer ved udgangen.

Desuden kunne de for mange forhandlere fritages for bekymringerne for at modtage falske sedler, hvis e-betaling var dagens ordre.

Det sker så, at "kørsel falsk penge ud" er et slogan af "cashless week" (august 1-8), en PR-gimmick opfattet af virksomheder som Tencent, Alibaba og JD bøjede sig til at fremme kontantløs betaling og deres tjenester.

Virkningen af ​​mobil betaling slutter ikke her. Faktisk har det impliceret nogle industrier på uventede måder.

For eksempel kan efterspørgslen efter salgsstedet falde i takt med, at kortbetalingsfrekvensen falder; Banker kunne overveje at lukke nogle ubemandede forretninger, fordi folk ikke længere trækker penge fra en pengeautomat så ofte; Det blev rapporteret, at nogle eskortefirmaer, der er opkrævet med at levere penge til at genoprette pengeautomater, oplever et gennemsnitligt 10% årligt fald i erhvervslivet takket være indtrængningen af ​​smart e-betaling de seneste år.

Opkaldet af E-wallets

Og hvad har vi brug for rigtige tegnebøger for, hvis de kan erstattes af virtuelle e-wallets, der er meget nemmere at bruge?

Det vil være interessant at se, om salget af tegnebøger – undtagen de luksusmærker, der fungerer som status symboler – vil falde i de kommende år. På samme måde vil det være interessant at se, hvor mange handler eller erhverv der vil blive påvirket eller endda udslettet ved mobil betaling.

Selvfølgelig har alle former for ny innovation sine kritikere. Hovedkritikken rettet mod mobil betaling kommer fra selve gruppen mindst velindrettet til moderne teknologi: seniorer. Mange klager allerede over at blive efterladt og værre – at blive diskrimineret af allestedsnærværende betalingsløsninger.

For eksempel blev Alibaba's Hema, en supermarkedskæde, der solgte friske varer, i brand tidligere i år for at insistere på kontantløs betaling. Mange ældre shoppere var så irriteret, at de indgav en klage til den lokale forbrugerrettighedsvogndog. Hema senere undskyldte og ophævede sin "kontantfri" politik.

Den lektion, det muligvis har lært, er, at mens løbet løber for at øge indkøbserfaringen til de unge forbrugere, er det altid nødvendigt at lade en dør stå åben for folk, der er komfortable med traditionel kontantbetaling.

Som en afisartikel fra Guardian påpeges i januar, "Hvis du begynder at insistere på kontantløshed, sætter det pres på dig for at blive banket og tilmeldt det finansielle system, og mange af de fattigste vil sandsynligvis forblive uden for det pågældende system. Så der er denne reelle fare for udstødelse. "

Proponenter for teknologiske fremskridt skal være forsigtige med at skabe en ny opdeling mellem forskellige sociale grupper, fordi vi allerede har fået nok af dem.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.