økonomi

Indenlandske investeringer vil falde i Det Forenede Kongerige, efter Brexit

By  | Både i op til folkeafstemningen, og siden Storbritannien stemte for at forlade EU, har der været en hel del spekulationer om den sandsynlige indvirkning på indenlandske direkte udenlandske investeringer (udenlandsk direkte Investering) i Storbritannien. I et rettidigt nyligt Columbia FDI Perspective foreslog Laza Kekic, at den britiske investeringsinvestering vil forblive robust efter Brexit. Vi beder om at afvige. Japans indiske investorer, støttet af den japanske regering, har været ivrige efter at understrege, at fremtidige investeringer i Storbritannien afhænger af toldfri og barrierefri handel med EU, der er så ukompliceret og forudsigelig som muligt. En japansk regering memorandum har udtrykt bekymring over den fortsatte levedygtighed af japanske investeringer i Storbritannien i tilfælde af en hård Brexit uden adgang til det indre marked. Når det indre marked blev oprettet, spekulerede mange kommentatorer, at intra-EU-investeringsinstitutter ville falde. Dette viste sig at være langt fra sagen, da virksomhederne udnyttede mulighederne for at koordinere ressourcerne på tværs af lande, og lokalitetsfordel dominerede spørgsmål vedrørende for eksempel stordriftsfordele. Det indre marked, gennem EU's regionalpolitik og strukturfonde, gav virksomheder mulighed for fuldt ud at udnytte placeringsøkonomier, hvor arbejdskraft var til rådighed på lavprissteder. Forsyningskæder krydser grænserne flere gange, før komponenter går ind i en endelig bil, der kan ske i flere EU-lande. Ligesom virksomhederne omdanner deres produktionssystemer til et mere rumbaseret netværkssystem bliver fri bevægelighed for arbejdskraft også vigtig. Det Forenede Kongerige har valgt at skære sig ud af meget af dette. Endelig har vi allerede set en stor devaluering i sterling. På den ene side gør dette indenlandske aktiver billigere for udenlandske investorer, og der har været en del investeringer i Storbritannien på bagsiden af ​​dette. På den anden side sænker devalueringen det forventede afkast fra britiske investeringer, når de oversættes til hjemlandets valuta. En analyse af 50 års tidsseriedata for indlandsinvesteringer i Storbritannien tyder på, at en deprecieret sterling i (typisk korte) perioder med usikkerhed giver en midlertidig, omend positiv effekt på FDI. Men når økonomien vender tilbage til at være stabil igen (den meget mere almindelige tilstand, i hvert fald i løbet af det sidste halve århundrede), bliver effekten ikke kun annulleret, men bliver både omvendt og vedholdende. Med andre ord vil en svagere valuta i sidste ende føre til bekymringer over lavere fremtidige afkast for at dominere strategisk tænkning. Ikke desto mindre er der nogle store projekter, der finder sted i Storbritannien uanset Brexit – HS2-toglinjen eller Hinckley Point Power Station er eksempler. Udenlandske investorer vil blive tiltrukket af en sådan aktivitet. Stadig er de ikke ved at bringe nye forretninger, da en sådan aktivitet foregår uafhængig af Brexit. Mere realistisk skal lokaliteterne overveje karakteren af ​​deres værdipapir til indadvendte investorer, støttet af tilgængelighed på jorden, hvilket muligvis indebærer nogle vanskelige beslutninger om åbning af grønbælt jord . En del af dette forslag skal involvere opbygning af mere robuste forsyningskæder; Håndtere mangel på færdigheder Og arbejder sammen med virksomheder og universiteter, så de bliver ankre for både udenlandske og indenlandske investeringer. Nogle af disse vil kræve en mere aktivistisk industripolitik med hensyn til genopbygning af forsyningskæder i Storbritannien og tilskynde til "reshoring." Det er muligt, at britiske regioner måske vil være mere proaktive i at tiltrække indre investeringer. Først og fremmest skal regeringen undgå en hård Brexit, der ser toldmæssige hindringer tilbage, og ideelt set at gennemføre en handelsaftale, der prioriterer adgangen til det indre marked for så mange sektorer hurtigst muligt. Det er muligt, at digital sporing af varer kan kompensere for mange af de bekymringer, der blev udtrykt før 1992 vedrørende varer, der afventer fysisk toldklarering mellem Storbritannien og EU, hvilket igen kan beskytte nogle forsyningskæder. Vigtigheden af ​​sådanne omkostninger og forsinkelser må ikke undervurderes. Dette er imidlertid potentielt uforeneligt med Storbritanniens ønske om at forhindre fri bevægelighed for arbejdskraft mellem Storbritannien og EU, hvilket i sig selv kan afskrække FDI. Artiklen blev første gang offentliggjort i The Columbia FDI Perspectives. David Bailey (d.bailey@aston.ac.uk) er professor i Industrial Strategy på Aston Business School, Aston University; Nigel Driffield (nigel.driffield@wbs.ac.uk) er professor i International Business ved Warwick Business School og Vice Pro Vice Chancellor, Warwick University; Og Michail Karoglou (m.karoglou@aston.ac.uk) er seniorlærer i økonomi på Aston Business School, Aston University.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.