økonomi

Søgning efter inklusiv model for global styring

By  | Med en sjettedel af verdens befolkning og næststørste økonomi er det kun naturligt, at Kinas version af den internationale relationersteori er seriøst overvejet. I de sidste tre årtier har indenlandske, regionale og globale Udviklingen har bidraget til udviklingen af ​​kinesisk international relationersteori. Under den oplyste ledelse af Deng Xiaoping og indvielsen af ​​"Fire Moderniserings" -programmet oplevede Kina en udvidelse af perspektiver og modning af begreber om internationale forhold. I den akademiske verden blev i starten en række vestlige teorier oversat og studeret, og mange kinesere Lærde fandt sig uddannet i USA og Europa.Sommere kinesiske lærde mente, at for så vidt formulering af videnskabsteori var bekymret, burde den være uden for nationale, sproglige eller kulturelle grænser; Men mange andre fortalte, at det skulle afspejle kulturel identitet og bære et markant kinesisk frimærke. En tredje opfattelse indebar, at det skulle være en blanding af begge, men med en kinesisk smag. Siden midten af ​​1990'erne og begyndelsen af ​​2000 er denne selvbevidsthed (blandt kinesiske lærde) steget i udformning af kinesisk internationale relationersteori. Faktisk har verden Gennemgået en større transformation i de sidste to årtier. I en nyopstillet verdensorden har Kina udviklet en indsats som en global magt. Dens store størrelse, bidrag til verdenspolitik og kultur, garanterer en ny tankegang om den internatinoal relationersteori, der tilbydes. Desuden mener den, at konfucianske tanker om styring, harmoni og kultur skal være en del af den internationale relationersteori. "Under hele himlen" Den konfucianske "alt under himmelsystemet" er et inklusivt system, der eliminerer det selvstændige grænse. Institutioner designet og etableret til et sådant system er globale i en reel forstand og udgør forudsætningen for at etablere et globalt system og løse globale problemer. Verdensordenen skal derfor baseres på ægte verdensinstitutioner, som det er udtryk for i den konfucianske verdensbillede. De vestlige orienterede teorier om internationale relationer er hovedsagelig baseret på neo-realisme og neoliberalisme og er afhængige af dogma af de hårde kerne nationale interesser , Konflikt og konkurrence. Den vestlige tilgang forvirrer også superciliousness med sin egen kulturelle stolthed og mener, at kulturel homogenisering vil følge globalisering og liberalisering fra kostvaner til politiske ambitioner (søgen efter frihed og demokrati). Edmund Burke var af den opfattelse, at forandringer i institutionerne skulle være en udvidelse af traditionen – lidt at indse, at der på basis af kulturrot er visdom, som ikke kun svarer til besiddelse af viden. Regional forbindelse, en harmonisk verdensorden baseret på inter-tro Tolerance, respekt for suverænitet, ikke-indblanding i indre anliggender, fredelig udvikling og win-win-trosbekendelse fra nationer – gør en sag for "moralsk realisme", samtidig med at der skabes tone og tekstur i Kinas internationale relationersteori. Meget som det kan virke idealistisk, De igangværende travellers og trængsler i verden kræver et nyt og innovativt paradigme af internationale relationersteori. Forfatteren er Besøgende Fakultet ved Institut for Forsvar og Strategiske Studier, Quaid-i-Azam Universitet, Islamabad, Tidligere Rådgiver COMSATS og Tidligere Præsident, Islamabad Policy Research Institute. Shanghai Daily kondenserede artiklen.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.