økonomi

Ubesvaret meddelelse om den seneste varmebølge

By  | 
Vi har netop overlevet en varmestavning af episke proportioner, med en rekord 11 ekstremt varm (når den daglige høj når 37 grader) dage i træk og inklusiv en alt -Tidspids på 40,9 grader den 21. juli.

De 11 på hinanden følgende dage og 40,9 lavede historie i deres respektive kategorier, da meteorologiske observationer først begyndte for 145 år siden.

Men for mange af os kan kæmpe med varmen være en overstatement, da vi formåede at begrænse os til klimatiserede miljøer.

Desuden har der på trods af rekordvarmen ikke været advarsler om en strømbrist eller en aktiv kampagne om energibesparelser. Og der har været lidt forsøg på at diskutere den usædvanlige varme mod baggrunden for klimaændringer.

Der er dog stadig masser af elendighed over os.

Den 26. juli havde jeg en WeChat-snak med en fætter i Lianyungang, Jiangsu-provinsen, hvor han overvågede et lille konstruktionsteam, der specialiserede sig i bindende stålstænger som betonforstærkninger på byggepladser. Han sagde, at han havde mistet 5 jin (2,5 kg) sved den dag.

Vi urbanites, oftere end ikke, mærke det ubehag, der opstår af varmen, når vi går til døren for at afhente et måltid sendt af en leveringsmand.

Hvis du er af reflekterende sind, kan du måske huske den ulykkelige oplevelse, mens du går på gaden, for at komme i gang, når en leveringsmand pludselig går forbi på en motorcykel, tilsyneladende forsøger at nå tidsfristen. Varmen ser ud til at have gjort disse leveringsfyre travlere og hurtigere.

Brænder mere energi

Med andre ord er den sædvanlige strategi for en urbanite at være kølig i den stigende varme simpelthen at forbrænde mere energi.

Varmen kan være historisk, men for mange beboere, bortset fra lejlighedsvis eksponering for elementerne, mens de pendler til og fra arbejde, er det ubehag, der opleves, generelt utilstrækkeligt til at resultere i en soul-søger refleksion over sammenhængen mellem varme og menneskelig adfærd.

Der var engang, da vi var nødt til at tage konsekvensen mere seriøst.

Min kone minder om, at når hun var en baby, plejede moren at sidde op hele natten og holde hende kølig ved hjælp af en palmeblæser i sommermånederne.

I dag udelukker det tilsyneladende endeløse energiforsyning af energi, som vi måske har om energiforbrug.

Vores evne til at beundre solnedgangen i et superkoolinteriør har noget forhøjet denne usædvanlige varme til en tilskuersport. Denne ulykkelige tilstand ville fremkalde udråb mere som "Hvad et stykke arbejde er en mand!" End "Tiden er ude af led … Jeg er født til at sætte det rigtigt!"

Vi udelukker fra vores opfattelse smeltende gletschere, forsvindende regnskov, tilbagegående snelinjer og de voksende lossepladser som fjerne ulemper.

I en nylig Shanghai Daily-artikel (Green back-to-school shopping, 21. juli) blev det observeret, at bekymringer om miljøet har lavet nogle amerikanske forældre, og børn søger efter brugte tøj eller mode fremstillet af genanvendt materiale.

Det ville være for tidligt at konkludere amerikanere tænker grønne.

Da jeg var ung, skam jeg mig ikke til at gå i skole i tøj med pletter syet på dem.

Ironisk nok kontrasterer det i dag med nogle modebevidste unge sportslige bevidst revet jeans.

Ideelt set ville en progressiv borger i et forbrugeristisk samfund vælge at udpege sig grønt og socialt ansvarligt, mens han skubber en cartful grøn handelsvare gennem en gang i Walmart.

Det er også den mere overbevisende besked, at vi kan gøre mere ved at skære ned på unødvendig shopping. Det ville medføre en nyovervejelse af forbrugeristisk mantra om "at få og bruge."

Takket være stigningen i online shopping har køb af lokalt ophørt med at blive et rationelt valg.

Foruroligende, i den globaliserede alder kommer de billigste ting ofte langtfra, som om den energi, der anvendes til transport af disse varer, er blevet mystisk neutraliseret.

Ligeledes er det ikke så god at spise ude på nogle restauranter – eller så velkommen – at bestille måltider online og have det leveret til døren.

Til denne dag kan jeg ikke udklare de mystiske kræfter, der kører millioner af ældgamle leveringsfolk til at blæse over gaderne i sådan hast.

Men ligesom folk vågner op til betydningen af ​​at spilde mindre, kan vi en dag blive vænnet til begrundelsen for at købe lokale og spise hjemme.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.