økonomi

Online video på Kina-Indien grænse problem gnister opvarmet diskussion blandt netizens

By  | En kort online video diskuterer det nylige grænse problem mellem Kina og Indien har udløst en opvarmet diskussion blandt netizens fra regionen og videre. Videoen, ved hjælp af en talk-show Format og med titlen "Hvorfor Indien er forkert i Doklam standoff med Kina", argumenterede for, hvorfor indianerne tropper var forkerte i overtrædelse af kinesisk territorium i juni. Videoen, der er lavet af Kinas statslige medier Xinhua News Agency, har modtaget 400.000 visninger, samt tusindvis af likes og kommentarer på Facebook, Twitter og Youtube efter at være blevet offentliggjort i fredags. Doklam-området ligger midt i en trevej Himalaya-krydset mellem Kina, det nordøstlige Indien og Kongeriget Bhutan. Indiske og bhutanske netizens argumenterede for spørgsmålet på Facebook siden af ​​China Xinhua News, hvor videoen blev lagt ud. En indisk bruger ved navn Ajoy Kumar Bora kommenterede, at Kina havde forsøgt at besætte Doklam, som skulle være en del af Bhutan, og "Indien har kigget efter Bhutans forsvar og udenrigspolitik siden 1947." Dette blev afvist af Tshering Dorji, en Bhutanese, der sagde, at traktaten fra 1949, som tillader Indien at bistå Bhutan i eksterne anliggender, er blevet slettet. "Jeg er borger i Bhutan. Vi søgte aldrig indisk hjælp i Doklam over den kinesiske Road Construction Party, "skrev Dorji. I midten af ​​juni krydsede indiske grænsekampe grænsen mellem Kina og Indien ved Sikkim-afsnittet og kom ind på kinesisk territorium og forhindrede normal kinesisk grænseprofilaktivitet i Doklam, hvilket resulterede i standsningen. Videoen citerede konventionen mellem Storbritannien og Kina om 1890 Til Sikkim og Tibet for at bevise, at Doklam tilhører Kina. Aftalen er blevet bekræftet i henhold til et FN-charter, skriftligt af flere indiske regeringer. "Jeg tror, ​​hvad Indien gør i Kina, er forkert," kommenterede en indisk netiker ved navn Udit Vyas.Some indianere opretholder en upartisk holdning og siger, at " Fremtidens verden ligger i det store forhold mellem Indien og Kina, "mens" krig bringer aldrig fortjeneste til begge. "" Vi må tænke, hvordan vi kan kompromittere sagen, "sagde Michael Kshetrimayum fra Indien. Netizens fra hele verden kom også ind i Diskussion.Jay Willard fra Canada sagde, at "det er klart, at Indien er aggressoren i denne tvist. Indien er nødt til at trække sine tropper tilbage fra det kinesiske territorium, hvis militær konflikt skal undgås. "En amerikansk netizen kaldte Doug Williams, der delte videoen, sagde taleshowet var en" ærlig og retfærdig analyse af situationen. "Robbie Robertson fra New Sjælland foreslog Bælt- og vejinitiativet som en vej ud og spurgte: "Hvorfor vil Indien ikke bevæge sig mod velstand og lykke, bygge en supervej for at slutte sig til Silkevejen og bevæge sig i den rigtige retning?" Initiativet, foreslået af den kinesiske præsident Xi Jinping har til formål at opbygge handels- og infrastrukturnet, der forbinder Asien med Europa og Afrika på og ud over de gamle Silk Road-ruter. "Mulighederne for at tro" Spørgsmålet bør løses "gennem mægling" og "mindelig løsning". Har broderligt samarbejde mellem nabolandene og beslutter tingene mildt for at undgå krig, "siger Amir Sohail, en pakistansk." Vi opfordrer indtrængende den indiske regering til øjeblikkelig Ly og fredeligt trække de indiske tropper fra kinesisk territorium tilbage, "sagde Ningwa Limbu fra Nepal. Ifølge videoen har" Kina vist sig yderste tilbageholdenhed og tolerance "for Indien" ved at forsøge at overtale det. "Det påpegede, at Kina ikke skulle være Betragtes som en fjende ved den indiske side. "Hvad blokerer Indiens udvikling? Ikke Kina, men almindelige problemer for udviklingslandene som korruption, mangel på kvalitetsuddannelse, sundhedspleje og reformer ", sagde videoen.Anirudha Chakrabarty fra Indien." Historisk set har Indien og Kina altid haft et symbolsk forhold, hvorfor skulle det ændre sig nu ? Vi har brug for Kina som en ven, ikke som en fjende. "Videoen tog også stilling til dette spørgsmål. "Hele forestillingen om en drage-elefant rivalisering, eller Kina-Indien opgør, blev kogt af Vesten og flået af nationalistiske politikere og medier i Indien," sagde det. Bortset fra at fremlægge fakta om grænseproblemet, gav videoen forslag til, hvordan man løste den spændte situation. "I stedet for at forsvare paranoia med krig med Kina, bør Indien styrke sikkerhedssamarbejdet med sin største nabo," sagde den. Videoen samledes også støtte fra kinesere på sociale medier platforme som Wechat og Weibo (en Twitter-lignende kinesisk microblogging platform) . "Vi skal lade sandheden blive udsat for det internationale samfund," sagde nogle kinesiske netizens. "Vi vil tale højt, men vi elsker også fred." Videoen afsluttes med et opfordring til samarbejde: "Kina og Indien står begge for at tabe i en krig med hinanden … det er kun klogt at arbejde skulder med skulder og Frigøre et enormt potentiale. "

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.