økonomi

Hvem kan vi stole på, når en ny krise rammer?

By  | Lør ned til morgenmad en ny morgen og tændt tv'et. Ikke til nogen af ​​de kabelnyhedskanaler, jeg generelt ser – jeg har ikke maven lige nu. I stedet klikede jeg gennem kabelfilmvalgene. Alt for at aflede mine tanker for at hjælpe mig med at komme videre med min dag. "Flipper", "Dead Poets Society", "Søvnløs i Seattle". "Mission: Umulig 2." Jeg havde set dem alle og var ikke i Humør til at sidde igennem nogen af ​​dem igen. Jeg fortsatte med at rulle. Mens jeg gjorde det, muserede jeg om et telefonopkald, jeg havde modtaget dagen før fra en nær ven. Han er en Manhattan Arts-forhandler, der fører et behageligt liv. "Trumps valg var en forfærdelig ting," sagde han. "Men" – her antog han en håbende tone – "Jeg tror ikke, det vil virkelig påvirke dig og mig." Han betød vores daglige liv. Jeg fortsatte med at rulle. Og så stoppede jeg pludselig. Stoppede og blev nittet. Jeg ville komme over en film, som de andre havde set før. En thriller i den forstand, at "Apollo 13" var en thriller – en historisk tilpasning, hvor publikum kender udfaldet, men skuespillerne i øjeblikket ikke gør det. Filmen var "Thirteen Days", en klinisk Tilbagekaldelse af den kubanske missilkrisen fra 1962, den 13-dages øjenkugle-til-eyeball-standoff mellem John F. Kennedy og Nikita S. Khrushchev over ballistiske missiler, som sovjeterne havde installeret på Cuba. Deres arsenal var inden for rammerne af omkring 80 millioner mennesker i hele de sydlige amerikanske stater og østkyst. Det var det nærmeste, de to nationer er kommet til atomkrig. For de af os, der levede gennem begivenheden, beskriver "tæt" ikke tilstrækkeligt det. Nat efter nat, dag efter dag fløj nyhedsbulletinerne. Et amerikansk spionplan havde fastslået missilstederne. Sovjeterne nægtede alle. Kennedy bestilte en naval blokade af alle Cuba-bundne skibe. Khrushchev, der troede Kennedy svag, bestilte sine skibe mod blokaden. Amerikanske militærledere, der troede at de kunne manipulere Kennedy, hævdede at han skulle angribe. Hver dag voksede presset. Jeg husker som en skolepige, der praktiserede luftrapporterøvelser, hvor en siren ville lyde, og læreren ville lede hver af os til at kravle under vores skrivebord og lægge vores hænder over vores hoved. Som om det ville beskytte os mod et atomvåben. De russiske skibe fortsatte med at komme. Tiden løber ud. I et rummeligt rådgivere pressede nogle præsidenten til aggressiv handling. Kennedy modstod. I stedet for at angribe valgte han et risikabelt spil kylling, og til sidst var det Khrusjtsjov, der blinkede og fjernede sine missiler fra Cuba, der vendte sine skibe rundt. Filmen sluttede, men spændingen følte jeg forblev. Min morgenmad, halvt spist, sad koldt på bordet. Min kone forlod at køre ærinder. Jeg var alene. Jeg kan ikke huske den sidste gang, jeg tænkte på en supermagt med forsiden. For at være ærlig, ser det ud til, at det nu også virker anderledes. Men på det seneste har mine tanker slået ned snesevis af mørke korridorer, som jeg troede var blevet vinket fra bekymring: Angreb på det første ændringsforslag. En frigivelse af racisme. Unvarnished bigotry.Unease suger overalt. Og med det, et spørgsmål om hvem, hvis nogen er i kontrol. Er Donald Trump? Han er vores præsident. Vi har intet valg end at stole på hans dom, at sætte vores tro på ham. Vi vidste, at der ville komme en tid under hans administration, når der skulle opstå en krise. Man gør altid. Vil han bevise så koldhovedet, som modstandsdygtig over for følelser og pres, som Kennedy? Vil han beskytte os? Vil han holde os ude af kontrol? Ron Berler er forfatteren af ​​Raising the Curve: et år inde i en af ​​USAs 45.000 * manglende offentlige skoler. Synspunkterne er hans egen. En version af denne artikel opstod oprindeligt i Virginian-Piloten.

Leave a Reply

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.